amurgfan1
535 poze   3678 vizite

00-Bella Swan

Isabella Marie "Bella" Swan (mai apoi Isabella Marie Cullen) este un personaj fictiv şi protagonista seriei Amurg, scrisă de Stephenie Meyer. Seria Amurg, care e alcătuită din romanele Amurg, Luna nouă, Eclipsa, şi Zori de zi, e narată în general din punctul de vedere al Bellei.

După ce pleacă din însoritul Phoenix, unde locuia mama ei, Renée, pentru a se muta în înnoratul oraş Forks împreună cu tatăl ei, Charlie, Bella face cunoştinţă cu membrii misterioasei familii a doctorului Cullen şi se îndrăgosteşte nebuneşte de Edward Cullen. La scurt timp după aceea, ea îşi dă seama că în spatele obiceiurilor stranii ale familiei se ascunde un secret tulburător: ei sunt de fapt vampiri. Bellei însă nu îi pasă de asta, ba, mai mult, disperată să nu îşi piardă iubitul, ea îl imploră să o transforme şi pe ea într-un vampir. Edward însă nu îşi doreşte asta, şi, în cele din urmă, hotărăşte să o părăsească, în speranţa că ea va putea duce o viaţă normală în absenţa lui. Plecarea lui însă o aruncă pe Bella în cea mai neagră disperare, disperare din care numai prezenţa lui Jacob Black, un vechi prieten de familie, izbuteşte să o scoată. Jacob este însă vârcolac şi duşmanul vampirilor din naştere, aşa că, atunci când Edward se întoarce în cele din urmă la ea, Bella e forţată să renunţe pentru o vreme la prietenia cu el. Încetul cu încetul, fata îşi dă seama că sentimentele ei pentru Jacob depăşesc simpla prietenie, însă dragostea ei pentru el nu este suficient de mare pentru a o determina să îl părăsească pe Edward, cu care se mărită în cele din urmă. După ce dă naştere copilului lui Edward, o fetiţă pe nume Renesmee, Bella devine şi ea vampir.ABILITATI
Bella e descrisă drept o persoană înţelegătoare, plină de compasiune, matură pentru vârsta ei, cu un simţ al umorului dezvoltat, încăpăţânată şi împiedicată. E descrisă drept neavând talent în a minţi, dar cu toate astea izbuteşte să se descurce bine în această direcţie în mai multe rânduri. Mirosul sângelui îi face rău, fapt care explică în parte de ce, ca vampir nou-născut, ea e capabilă să îşi controleze nevoia de sânge mai bine decât alţi vampiri.

După transformare, Bella capătă o viziune mai clară asupra lumii. Capacitatea minţii ei din timpul vieţii umane de a respinge abilităţile speciale ale anumitor vampiri (printre care şi pe aceea a lui Edward de a citi gândurile) evoluează acum, permiţându-i să îi protejeze şi pe cei din jurul ei în acelaşi mod. Vechea ei stângăcie se face uitată, şi mişcările ei împrumută o graţie cu totul deosebită, chiar şi pentru un vampir, după cum spune chiar Edward la un moment dat.

Descriere fizică
În romane, Bella e descrisă ca având părul închis la culoare, ochii căprui, pielea foarte albă şi faţa în formă de inimă. O descriere mai detaliată nu este oferită nicăieri, întrucât Meyer şi-a dorit să lase libertate de interpretare cititorilor săi. Ea a oferit pe website-ul său o descriere a felului în care arată Bella din punctul ei de vedere[4].

Ca semn particular, Bella are pe mâna de care a muşcat-o James un semn pal, cu câteva grade mai rece decât restul corpului ei, şi care străluceşte în lumina soarelui precum pielea unui vampir.

După transformare, ea devine foarte frumoasă, pielea ei se albeşte şi mai mult, părul ei se întunecă la culoare, şi buzele capătă o formă mai plină.


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.